ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟΝ

Από τον Βιολογικό Ελαιώνα μας στα Λαγκαδίκια Θεσσαλονίκης αυτό το τριήμερο μαζέψαμε με κόπο τις ελιές και παραλάβαμε το φρέσκο μας παρθένο ελαιόλαδο, εξαιρετικής ποιότητας με χαμηλή οξύτητα και υπέροχη γεύση!

Θα το χρησιμοποιήσουμε ως βιολογική αγνή πρώτη ύλη στα καλλυντικά και στα νέα μας σαπούνια.

Μια αγνή, θρεπτική πρώτη ύλη με την οποία θα εμπλουτίσουμε  το Εργαστήριο του Φυσικόν, το μοναδικό μας χειροποίητο ελληνικό ελαιόλαδο!

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΝ ΣΤΗΝ 8η ΟΙΚΟΓΙΟΡΤΗ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ

😃Την άλλη Κυριακή 14/10/2018 το Φυσικόν θα είναι στην 8η Οικογιορτή Γαλλικού ποταμού, στο Πάρκο Κερκύρας στο Καλοχώρι. 🌺
➡️Από τις 10 το πρωί θα έχουμε στήσει τον πάγκο μας για να σας παρουσιάσουμε τη δουλειά μας: Μάσκες, κεραλοιφές, κρέμες, σαπούνια, αιθέρια έλαια κλπ. Όλα σε προσιτές τιμές! Σας περιμένουμε!

Για περισσότερες πληροφορίες για την 8η Οικογιορτή, πατήστε εδώ.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΝ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ GREENWAVE

Αυτήν την Πέμπτη με Κυριακή σας καλούμε στο Φεστιβάλ Greenwave. Το Greenwave είναι μια εναλλακτική “πράσινη” γιορτή. Διοργανώνεται από 13-16 Σεπτεμβρίου 2018 για 8η συνεχόμενη χρονιά, στο Δημοτικό Πάρκο ΧΑΝΘ (χώρος πρώην αναψυκτηρίων, δίπλα στο Δημοτικό Πάρκο ΧΑΝΘ (χώρος πρώην αναψυκτηρίων, δίπλα στο Θέατρο Κήπου) απο την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με οργανώσεις, δίκτυα, άτυπες ομάδες της πόλης.

♻️Εμείς θα είμαστε εκεί με φυσικά σαπούνια, κρέμες, κεραλοιφές, βάμματα, βοτανόλαδα, άλατα μπάνιου, βότανα και πολλά άλλα….όλα zero waste…Σας περιμένουμε να σας τα δείξουμε από κοντά…

Ανακοίνωση: Μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί σας τα παλιά σας πλαστικά μπουκάλια καλλυντικών και θα έχετε μια έκπτωση από εμάς!

ΑΡΘΡΟ: H ΦΥΣΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ

Η Φυσική Ιατρική είναι η πιο παλιά ειδικότητα της Ιατρικής που έχει αναγνωριστεί στα μεγάλα Πανεπιστήμια του εξωτερικού ως  Εναλλακτική Ιατρική,  στην Ελλάδα δε, δε διδαχθήκαμε στο Πανεπιστήμιο ούτε ένα μάθημα για τα Βότανα, τα αιθέρια έλαια και τις χρήσεις τους.

Μια από τις συνέπειες της απουσίας της από το εκπαιδευτικό σύστημα είναι οι γιατροί που συστήνουν φυσικές θεραπείες είναι λίγοι και οι περισσότεροι γιατροί υπακούουν στις εντολές των Φαρμακευτικών συχνά υπερσυνταγογραφώντας φάρμακα η υπερθεραπεύοντας νόσους που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν με πιο φυσικές και συντηρητικές θεραπείες. Έτσι αυτό συμφέρει τις Εταιρείες διότι τα φυσικά φάρμακα είναι πιο φθηνά, και η υιοθέτησή τους δε θα βοηθούσε μόνο τον ασθενή αλλά θα εξοικονομούσε τεράστια ποσά τα οποία εν τέλει επιβαρύνουν το πολύπαθο Σύστημα Υγείας με άσκοπες εξετάσεις και ιατρικές πράξεις.

Από την άλλη μεριά υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον του απλού κόσμου για τις φυσικές θεραπείες και για τα φυσικά φάρμακα και καλλυντικά. Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης πολλοί άνθρωποι χωρίς να έχουν απορρίψει τα αγαθά της συμβατικής Ιατρικής, έχουν αρχίσει να προβληματίζονται για τις θεραπείες που τους προτείνουν οι ιατροί που συχνά είναι πολυέξοδες, και θέλουν να πάρουν την υγεία και την ομορφιά τους στα χέρια τους και να ασχοληθούν οι ίδιοι παράγοντας τα δικά τους καλλυντικά και φάρμακα σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Ενα ακραίο παράδειγμα αυτού του προβληματισμού είναι το κίνημα κατά των εμβολίων, το οποίο ξεκίνησε  από ένα κλίμα αμφισβήτησης των σύγχρονων φαρμάκων το οποίο στηρίζεται στην ελλιπή και αποσπασματική γνώση αλλά και στο φόβο των ανθρώπων για την υγεία τους, η οποία νιώθουν να απειλείται από τις γνωστές πολυεθνικές -μεγαθήρια.

Οι ραγδαίες εξελίξεις της Επιστήμης είναι δεδομένες και η Φυσική Εναλλακτική Ιατρική είναι η βάση πάνω στην οποία στηρίχθηκε για να αναπτυχθεί  η σύγχρονη Ιατρική. Τα περισσότερα συνθετικά φάρμακα προήλθαν από αντιγραφή των φυσικών φαρμάκων στο εργαστήριο, αφού αναπαράχθηκαν συνθετικά, σε πολλαπλάσιες δόσεις οι οποίες τα καθιστούν πιο δραστικά από  τα φυσικά για οξείες καταστάσεις με πιο γρήγορο και άμεσο χρόνο δράσης. Ταυτόχρονα κυκλοφορούν μετά από πολλές μελέτες πρώτα σε πειραματόζωα και έπειτα σε ανθρώπους όπου ελέγχεται η αποτελεσματικότητα και η ασφάλειά τους. Τα φυσικά φάρμακα προσφέρονται ελέυθερα στη Φύση και δεν έχουν δαπανηθεί αμύθητα ποσά για την παραγωγή τους, ούτε έχουν καταπονηθεί ζώα.

Παρά την οικονομική κρίση το ενδιαφέρον του κόσμου για τη φυσική υγιεινή ζωή είναι αυξημένο. Πολλοί όμως -όπως κι εγώ στην αρχή-, δε γνωρίζουν πώς θα τα χρησιμοποιούν,  σε ποια δόση θα τα εφαρμόσουν κ.α. Και πολλοί πωλητές φυσικών προϊόντων άθελά τους λόγω άγνοιας η και για κερδοσκοπικούς λόγους, δίνουν ελλιπείς και συχνά λανθασμένες πληροφορίες ενώ οι αστοί δεν είναι σε θέση να ρωτούν τους παραδοσιακούς θεραπευτές, οι οποίοι πλέον είναι δυσεύρετοι και βρίσκονται συνήθως στα χωριά.

Το αποτέλεσμα είναι να νομίζουμε ότι τα φυσικά φάρμακα δε δρουν και τα απορρίπτουμε επιστημονικά ως αναποτελεσματικά ενώ εμείς δεν τα χρησιμοποιούμε σωστά, π.χ. ακόμα και το απλό τσάι, που είναι ουσιαστικά ένα αφέψημα βοτάνων, συνήθως το βράζουμε ενώ δεν πρέπει, τα βότανα που βάζουμε συχνά είναι ληγμένα, δηλαδή ακόμα και το απλό τσάι δεν γνωρίζουμε οι περισσότεροι πώς να το χρησιμοποιούμε και να το συντηρουμε για να είναι αποτελεσματικό.

Έτσι είτε το απορρίπτουμε καταφεύγοντας στα συμβατικά φάρμακα που διαφημίζονται ασύστολα στις οθόνες μας, οδηγώντας μας στην πολυφαρμακία, είτε αντίστοιχα τα χρησιμοποιούμε λάθος όπως για παράδειγμα εφαρμόζουμε αλλεργιογόνα φυτά ή αδιάλυτα αιθέρια έλαια.

Συμπερασματικά, υπάρχει μεγάλη ανάγκη να μάθουμε πώς να χρησιμoποιούμε τα βότανα, τα οποία έχουν ικανή αποτελεσματικότητα και ασφάλεια, αρκεί να ξέρουμε τον σωστό τρόπο που θα τα χρησιμοποιήσουμε, μέσα από τη μελέτη μας και τις συμβουλές που θα πάρουμε από έναν έμπειρο ιατρό.

Οπωσδήποτε σε περίπτωση που παρά τη χορήγηση των φυσικών φαρμάκων τα συμπτώματα επιμένουν,  ποτέ δεν παραλείπουμε να ζητήσουμε ιατρική συμβουλή.

ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΟ ΕTSY

Πρόσφατα ανοίξαμε κατάστημα στο Etsy ! Για όποιον δεν το γνωρίζει ακόμα το Etsy.com είναι ένα παγκόσμιο site όπου μπορεί κανείς να βρει χειροποίητες δημιουργίες από όλο τον κόσμο! Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι ακόμα πολύ γνωστό στην Ελλάδα. Έχει όμως υπέροχα πράγματα. Ελπίζω να σας αρέσουν τα δικά μου.

Θα τα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Etsy-shop

ΣYMMETOXH ΣΤΟ FLEA MARKET ΣΤΗ ΧΑΝΘ

gCnaIgH5f87GjYn2IOlRΤο Σαββατοκύριακο 31/3/2018 και 1/4/2018 θα είμαστε στα  Flea Market Thessaloniki στα γήπεδα της ΧΑΝΘ με φυσικά, χειροποίητα υγρά και στερεά σαπούνια, γλυκερίνης και ψυχρής μεθόδου, μπάλες αρωματοθεραπείας, και τις αγνές γαληνικές κρέμες για το πρόσωπο! Σας περιμένουμε!